Aanbod Ankerplaats HSP

Je vindt hier een kort overzicht van het aanbod van Ankerplaats.

‘Gooi innerlijk je anker uit in Ankerplaats’
Met Ankerplaats bied ik activiteiten die hoog-sensitieve personen helpen om op adem te komen. Uit de snelheid en waan van alle dag stappen. Om met regelmaat aan de rem te trekken, even te stoppen en stil te staan bij jezelf. Zodat je kunt uitrusten en herstellen, en nieuwe inspiratie op kan doen. Regelmatige rustpunten waarin je ontdekt wat je nodig hebt om je goed en gelukkig te voelen.

Wat kan jij als HSP halen in Ankerplaats?

Meditatie cursussen 

Korte, afgebakende meditatiecursussen
Het lukt niet iedereen om elke week een avond vrij te maken voor een meditatieles. Daarom biedt Ankerplaats korte meditatiecursussen.
Zoals de Latifa meditatie: een serie van 7 lessen over de eeuwenoude Latifa meditatie.
Lees alles over de Latifa cursus.

De basis van de meditatielessen in Ankerplaats is mindfulness:  Je leert van moment tot moment opmerkzaam te zijn voor wat er in je leeft. Je beziet wat er is met liefde en acceptatie. Je beoefent zorgzame aandacht voor jezelf.   Daarnaast gebruik ik meditatief lichaamswerk, dans, muziek en mantra zingen bij mijn lessen. Lees hier meer over de meditatielessen

Eigentijdse retraites

Soms voel je de behoefte om eens helemaal uit je dagelijkse drukke leven te stappen. Je eens wat langer op jezelf te richten. Het kan zijn dat er een vraag aanklopt op je deur. Nog niet zo heel bewust misschien: Er knaagt iets aan je. Onlustgevoelens, vage verlangens. Je voelt en weet dat er iets is en dat het je aandacht nodig heeft. Je hebt de behoefte om al die voelsprieten die HSP’s hebben eens op jezelf te richten. Dat is bijna onmogelijk als je je bevindt in de drukke maalstromen van alledag.

HSP’s hebben door het jaar heen ook langere rustmomenten nodig!
Twee maal per jaar bied ik in samenwerking met Anky Floris een driedaagse Levensvraag Retraite voor Vrouwen in het Lioba klooster in Egmond-Binnen. De stilte van het klooster en haar prachtige omgeving helpt je om tot rust te komen en naar binnen te keren. Zodat je de fluisteringen van binnen kan horen.
Lees meer over de retraites

Daarnaast bieden we een cyclus van 4 retraitedagen in het ritme van de seizoenen: “Terug naar je natuur”. Bij deze serie kun je je ook voor een dag inschrijven.
Lees meer over de cyclus 4 retraitedagen “Terug naar je natuur”

Fotogedichten

Hoe blijf je in je rust en bij jezelf? Hoe onthoud je dat je jezelf moet verzorgen met aandacht, rust, stilte? Hoe zorg je ervoor dat je je niet telkens laat meeslepen in de draaikolken van het leven?

Mijn fotogedichten zijn kleine Ankertjes. Ze brengen je een kort rustpuntje. Zet ze ergens neer waar je ze vaak ziet en ze helpen je herinneren… Aan het nemen van rust. Aan ruimte maken voor jezelf. Je voelsprieten even intrekken. Aandacht voor ‘ ikke’ . De stilte zoeken. Of wat je maar wilt. Schrijf je intentie achterop en het wordt je anker…
Of je verstuurt ze naar iemand die het nodig heeft.

Je kunt mijn fotogedichten bestellen via het bestelformulier fotogedichten.