Eigentijdse retraite

Een driedaagse retraite voor vrouwen waarbij je levensvraag van dit moment de rode draad is.
We verblijven in het mooie Lioba klooster.
Dit klooster en de stilte zijn bij deze retraite de bedding.

Samen zullen we veel in stilte zijn, want

In de stilte
hoor je de fluisteringen
van je ziel…

Begeleiding: Anky Floris en Ria Nagel

 

Heerlijk stil en even alleen voor jezelf zorgen

Veel mensen onder ons hebben het altijd druk. En dat geldt zeker als je vrouw bent. We hebben zoveel te doen! Gezin. Werk. Sport. Zorg voor ouders. Sociale verplichtingen. Onze aandacht is altijd naar buiten gericht. Al die prikkels van onze huidige wereld werken daar nog eens aan mee: mobiele telefoon, internet, krant. Altijd geluid, altijd iets te zien.

Voor velen is de balans zoek: Teveel aandacht voor anderen. Teveel onrust om je heen. Altijd een to-do lijst hebben. Te veel werken. Te weinig verstilling, inkeer, mijmeren, dromen, overdenken, zaken waar HSP’s zo’n behoefte aan hebben. Te weinig rust. Nooit eens echte stilte. Onvoldoende aandacht voor jezelf en wat nu eigenlijk je behoeftes en verlangens zijn.

Als die balans zoek blijft raak je overbelast of chronisch overprikkeld. En als die toestand aanhoudt is het gevolg overspanning, burn out, gezondheidsklachten of ongelukkig zijn!

Natuurlijk voel je het wel, die behoefte aan rust en even stil staan bij jezelf. Maar het lukt je niet om dat te realiseren. Telkens word je meegenomen in dit nog doen, dat nog regelen. Vage onlust gevoelens druk je weg, want er is geen tijd voor, of verandering is toch niet mogelijk. Dan ga je maar weer mee in de waan van alledag.

Maar dat hoeft niet zo te zijn!

Stel je voor dat de situatie zó is:

 • In een vast ritme van één á twee keer per jaar besteed je een paar dagen helemaal alleen aan jezelf.
 • Je hebt alle tijd en rust om in je binnenwereld te zijn.
 • Je geniet van een weldadige stilte in een mooie omgeving.
 • Je ervaart een heerlijke rust in je hoofd en lijf.
 • Het is weer helder voor je wat op dit moment belangrijk voor je is en wat je nodig hebt om je goed te voelen.

Wat is er nodig om dit te bereiken?

Zet jezelf allereerst eens bovenaan je prioriteitenlijstje!
Een fles waaruit alsmaar geschonken wordt zonder hem opnieuw te vullen, raakt leeg. Als je niet voor jezelf zorgt kun je uiteindelijk ook niet meer voor anderen zorgen! Je maakt anderen gelukkig door zelf gelukkig te zijn!

Neem jezelf en je verlangen naar rust, stilte en inkeer serieus.
Altijd maar moe zijn. Overprikkeld zijn. Je gejaagd, geïrriteerd, bozig, verdrietig en murw voelen. Je niet helemaal gelukkig voelen met hoe sommige dingen in je leven lopen. Dat zijn allemaal signalen dat het nodig is om aandacht te geven aan jezelf. Dat het tijd is voor stilte, rust en inkeer. Doe je dat niet dan kan je lichaam je op den duur dwingen om die rust te nemen. Dan gaan gevoelige en zwakke plekken steeds vaker opspelen en uiteindelijk word je ziek!

Herstel de balans!
De kant van actie en doorgaan is in je leven te sterk aanwezig. Trek aan de rem. Het is nodig om die andere kant meer te belichten: De kant van van stilstaan, rust, bezinnen, inkeer, en stilte…. Breek uit de dagelijkse rat-race, het leven vol van prikkels waarin het zo moeilijk tot stilstand komen is: Doe mee aan een van onze retraites!

Ankerplaats biedt in samenwerking met Anky Floris van Levenskunst eigentijdse stilte retraites. Lekker dichtbij in je eigen Noord-Holland.

 • Op een mooie lokatie die tot stilte uitnodigt. Zodat je gemakkelijker tot rust en innerlijke stilte komt.
 • Met een programma van allerlei verstillende activiteiten. Zodat je heerlijk kunt afstemmen op wat binnen in je leeft.
 • Begeleiding bij je levensvraag van dit moment. Zodat je tot inzicht kunt komen wat nu belangrijk voor je is en hoe je dat kunt bereiken.
 • Je krijgt inzicht in de stappen van een retraite. Zodat je ook in je dagelijks leven gemakkelijker een kleine retraite voor jezelf kunt realiseren.
 • Met heel veel stilte. Zodat je zintuigen, je zenuwstel kunnen kalmeren en je hoofd leger wordt.

De retraites zijn laagdrempelig en niet gebonden aan enige religie.
Je hoeft ook geen ervaring te hebben met meditatie.

schrijf je in


A Blessing 

 It feels like a blessing to have spent those days in silence and emotional work in Egmond, most of all that I met you both, that feeling sits quietly and happily in my heart. Dit inzicht is opgekomen en gegroeid in Egmond: Dat het goed is om een keuze te maken en niet bij het begin van vier paden te blijven rondhangen in vertwijfeling. Ik zie nu dat het goed is om stap te nemen, “take a leap of faith”, mezelf over de rand van het nest duwen, en op mijn pad gaan staan, beginnen te lopen en gaandeweg ontdekken waar het me brengt.

Tot afgelopen zomer ging al mijn kracht zitten in opvangen en overleven. Dat buigt nou om naar leven, vooruit gaan, stappen zetten. Daarin is de retraite in Egmond een keerpunt geweest.  En ik heb me bij jullie beiden zo thuis en gekend gevoeld, dat is me enorm dierbaar.  
Veel liefs en dank aan jullie beiden.
-Suzanne 

Jullie zijn een topteam
Het valt me op dat jullie samen een top team zijn, jullie vullen elkaar goed aan en ik vind jullie omgang met elkaar liefdevol en dat is te voelen en te zien alle dagen tijdens de retraite. Dat geeft een fijne sfeer.Dank jullie beide voor mooie dagen in het Liobaklooster en voor de vele cadeautjes…….
Ik heb al aantal mensen getipt over jullie en de retraite.
Winny

De retraite levert je dit op:

 • Je komt innerlijk tot rust
 • Je lichaam ontspant
 • Je zintuigen kalmeren
 • Je weet weer wat je nodig hebt om je goed te voelen
 • Je bent meer in balans
 • Je voelt je gezonder en gelukkiger.

Dagen met een gouden randje

IMG_2457

IMG_2458

Nogmaals bedankt voor je liefdevolle en professionele begeleiding samen met Anky. Jullie vullen elkaar zo mooi aan. Een prachtig duo. Voor mij waren het dagen met een gouden randje en nieuwe inzichten op mijn levensweg.
Anneke.

 Schrijf je in voor een van onze eigentijdse retraites!

We organiseren 2 keer per jaar een stilte retraite:
> Hierbij staat het werken met een levensvraag centraal.
> Deze retraite is vooral gericht om je dieper inzicht te geven in een thema dat bij jou voor onrust of vragen zorgt.
> Bij deze retraite spelen rust, stilte en tot verstilling komen de hoofdrol. We werken voornamelijk in stilte met maar enkele gezamenlijke deelmomenten.
> Je proces voltrekt zich vooral binnen in je en in  stilte af. Ook de maaltijden verlopen in stilte.
> De retraites zijn begeleide retraites. Dit betekent dat er een geleid programma is.

Wat bieden we?

 • Je verblijft in het mooie Lioba Klooster in Egmond-Binnen in een één-persoons kamer.
 • Eenvoudige maar lekkere maaltijden.
 • Begeleiding bij het ontdekken van je verlangen van dit moment.
 • Ondersteuning bij het omzetten van dit verlangen naar een vraag. Deze vraag is je baken waar je bewustzijn en onderbewustzijn zich op kunnen richten.
 • Individuele gesprekken als je daar behoefte aan hebt.
 • Een palet van verstillende en inzicht gevende activiteiten zoals lichaamswerk, visualisatie, meditatie, tekenen, schrijven, dans- en natuuroefeningen.

Ja ik meld me aan!


Meer rust in mijn hoofd
 
Het was een mooie beleving vol aandacht voor mijzelf. Het is heerlijk eens niet sociaal te hoeven doen en vooral voor jezelf zorgen en er zijn. Mooie betekenisvolle opdrachten in de natuur, schrijven of tijdens meditaties. De begeleiding is vol aandacht voor iedereen en ervaren in het oppakken waar dit nodig is. Ze hebben een hele mooie vloeiende samenwerking. Het Liobaklooster is in zijn eenvoud heerlijk en oprecht. Een fijne plek om te zijn en te zien hoe het daar is.
Het heeft mij meer rust gebracht in mijn hoofd en meer grip op de dagelijkse dingen
- Lida

Zorgvuldig en verrassend
Ik vind de opbouw van het programma heel zorgvuldig. En de onderdelen verrassend. Zo mooi om te onderzoeken wat onze verlangens en vragen zijn en wat we nodig hebben
- Donna

Alle informatie over data en prijzen vind je in de linker zijbalk van deze pagina.