Ankerplaats Ervaringen van klantenHoe hebben anderen de diensten en producten van Ankerplaats ervaren?
Je leest het hier.

ERVARINGEN MET DE MEDITATIEGROEPEN

‘Ik maak nu ook thuis weer ruimte om te mediteren’
Ik deed al eerder aan yoga en mindfulness meditatie maar merkte dat dit toch telkens weer wegzakte. Ik wilde het graag weer oppakken.

Het mediteren in deze kleine groep van 4 a 5 vrouwen voelt goed en veilig. Daardoor laat ik me gemakkelijker gaan bij de actieve meditaties want ik moest daar aanvankelijk wel wat schroom voor overwinnen. Maar ik merk dat me ontspant, dat het lichamelijk een lekker los en vrij gevoel geeft.

Ik zoek rust en stilte in mijn lijf en hoofd en dat vind ik hier.  Die rust is er al bij het welkom aan het begin en blijft tot en met het weggaan. Heerlijk! Het wekelijks mediteren stimuleert me om thuis weer ruimte te maken om te mediteren. Zelfs in de vakantie heb ik gemediteerd, zittend op een berg met prachtig uitzicht!

Ik deed ook een retraite bij Ankerplaats. Deze retraite en het wekelijks mediteren leerden me te kijken naar mezelf. Te ontdekken dat ik mag zijn wie ik ben.  En dat ik het waard ben om op deze manier aandacht aan mezelf te schenken. Ja, ik heb echt het gevoel dat het goed voor me is.

Ik kan het ook aan anderen aanraden. Het zijn bijzondere meditaties. De variatie is fijn en maakt het ook intens. Het is een mooie, fijne ruimte en Ria’s begeleiding is rustig en duidelijk. Het is een echte verrijking!
Tonnie, juli 2014.

‘Dit is een uur voor mij’.
Ik mediteer bij Ankerplaats omdat ik een rustpunt nodig heb.  Ik ben er veel voor anderen maar dit is een uur voor mij. Een uur dat ik uittrek om even stil te staan bij mezelf. Het is goed voor me.

Bij binnenkomst is het al fijn dat Ria helemaal in rust klaar zit voor ons. Je mag dan je verhaal doen maar dat hoeft niet.  Wat ik helemaal geweldig vind is dat er veel afwisseling is van meditatievormen. Het is iedere keer een verrassing wat we gaan doen. Het mooie is dat ik mezelf daardoor nog beter leer kennen: Wat vind ik prettig, wat niet en hoe ga ik daarmee om? Bijvoorbeeld om soms nog even door te zetten waar ik anders al snel zou opgeven. Het was voor mij een uitdaging om het bewegen aan te gaan maar ik ontdekte dat ik het heel fijn vind. Zo krijg ik steeds meer voeling met mijn lijf.
Mijn gehoor is verminderd maar tijdens dit uur hoef ik op het horen niet alert te zijn: Ria komt tijdens het mediteren als het nodig is naar me toe om wat extra aanwijzingen te geven. Dat geeft me rust.
Het gesprek aan het eind is heel open. Je kunt dan vertellen hoe je het ervaren hebt. Alles is oké, ook als je niets zegt. Het is een warme plek.

Als ik met anderen praat over het mediteren in Ankerplaats zeg ik: Iedereen heeft een rustpunt nodig en dat vind je daar.  Ik ben er heel blij mee.
Ada, augustus 2014

ERVARINGEN MET DE MEDITATIEDAGEN

‘Blij en warm na deze bijzondere dag’
Ik vond het een gezellige, creatieve en rustgevende dag waar Inge en Ria een fijne sfeer neerzetten. Door hun deskundige begeleiding was er ruimte en veiligheid om dat er te laten zijn wat gezien wilde worden.  Ik denk met een blij en warm gevoel terug aan deze bijzondere dag”.
Cissy,  Leerling begeleider gehandicaptenzorg. februari 2016

ERVARINGEN MET DE RETRAITES

‘A Blessing’
It feels like a blessing to have spent those days in silence and emotional work in Egmond, most of all that I met you both, that feeling sits quietly and happily in my heart.
Dit inzicht is opgekomen en gegroeid in Egmond: Dat het goed is om een keuze te maken en niet bij het begin van vier paden te blijven rondhangen in vertwijfeling. Ik zie nu dat het goed is om stap te nemen, “take a leap of faith”, mezelf over de rand van het nest duwen, en op mijn pad gaan staan, beginnen te lopen en gaandeweg ontdekken waar het me brengt.

Tot afgelopen zomer ging al mijn kracht zitten in opvangen en overleven. Dat buigt nou om naar leven, vooruit gaan, stappen zetten. Daarin is de retraite in Egmond een keerpunt geweest.  En ik heb me bij jullie beiden zo thuis en gekend gevoeld, dat is me enorm dierbaar.   Veel liefs en dank aan jullie beiden.
Suzanne, december 2015

‘De knoop uit mijn  buik en rust in mijn lijf’
Ik zoek altijd naar rust en wilde altijd al eens naar een klooster. Ik vond het dus al heerlijk om naar het Lioba klooster te gaan. Maar dit werken met een vraag was voor mij echt een cadeautje extra. Ik vond het heel prettig: Al die rust. De echte aandacht. Ook de vrijheid: totaal geen verwachtingen hoe je zou moeten zijn of doen: Geen oordeel! Ik heb totaal geen druk gevoeld.

Mijn vraag loopt al lang met me mee. Het was fijn dat er mensen zijn die dan echt naar je luisteren, serieus op je ingaan en je eens ándere vragen stellen. Het hielp me om afstand te nemen. Om zaken weer eens scherp te stellen voor mezelf. Op een goed moment dacht ik: Ha, ik krijg eindelijk die knoop uit mijn buik!

Het was fascinerend om te merken dat toen ik tot rust kwam, ik dat door mijn hele lijf kon voelen. Wel jammer dat dat na een paar dagen toch weer wat wegebt dus ik ga zeker nog een keer terug.

Ik heb de retraite al aanbevolen bij heel veel mensen. Het is zo heerlijk om echt tijd voor jezelf te nemen. Je hebt er echt iets aan! Het is een fijne en positieve ervaring.
Lisa, augustus 2014

‘Ik voelde me na de retraite herboren, rustig en voldaan’
Ik had een grote behoefte om eens lang, langer dan een uur of middag, ruimte voor mezelf te maken. Om rust te vinden. Daarom deed ik mee aan de retraite van een etmaal. En ik vond het heerlijk! Wat is het Lioba klooster een mooie plek!

Een rode draad door de dagen heen was het werken met de vraag. Dat vond ik prettig en hield me bij de les. Er was een mooie balans tussen de stilte en het bezig zijn met mijn vraag.
De natuuroefening vond ik prachtig! Om je buiten te laten vinden door iets…iets wat je helpt bij je vraag. In de kloostertuin vond ik de helft van kleine Keulse pot. Die staat nu in mijn tuin, met een geranium erin. Ik heb hem ingegraven zodat ik alleen die mooie kant zie. Die pot helpt mij dagelijks te herinneren dat er altijd een kant van schoonheid is. De stilte en rust hebben me geholpen dat te ontdekken.
Na de retraite voelde ik me herboren, rustig en voldaan. Het liefst wilde ik een maand daarna weer een weekend! Ik voelde een sterke motivatie om nu toch echt regelmatig tijd voor mezelf in te ruimen (al blijkt dat in de praktijk van alledag toch wel lastig).
Ik heb de retraite aan mijn vriendinnen aanbevolen. Je voelt je erna heel prettig en het is een kans om uit je gewone doen even helemaal met jezelf bezig te zijn. Het is een kwestie van het jezelf gewoon gunnen!
Gerda, april 2013

‘Ik heb ervan genoten!’
Ik liep al langer met het idee om eens in retraite te gaan in een klooster. Even helemaal uit de wereld zijn en naar binnen keren. Maar dan alleen en zonder programma. Eens kijken wat ik tegenkom als alle afleidingen van de buitenwereld er niet meer zijn.

En toen kwam deze retraite voorbij, een mooie kans.

En ik heb ervan genoten! De plek is heel fijn. Het klooster staat in zo’n mooie omgeving! Die rust en stilte daar en even alleen maar met één ding bezig zijn was heerlijk. De schrijfoefening vond ik erg leuk! Het was echt een ontdekking voor me: dat spelen met woorden en dat er dan iets moois uitkomt. Dat kan alleen gebeuren blijkbaar als ik tot rust kom en er de tijd voor neem.
Jullie deden het super. Het programma was duidelijk met zorg bedacht, en met veel aandacht en zorgvuldigheid uitgevoerd.

Zo’n programma en het werken met de vraag gaf een heel duidelijke structuur aan de retraite. Dat geeft houvast en richting. Toch blijf ik nieuwsgierig hoe ik het zou ervaren als die structuur er níet zou zijn.  Als het langer achter elkaar stil en leeg was. Alleen een paar momenten op de dag een verstillende activiteit en dan weer op jezelf. Dan wordt je veel meer op jezelf teruggeworpen. Wat zou ik dan tegenkomen? Dat zou ik graag wel eens willen beleven. Dat zou weer een heel andere ontdekkingsreis zijn!

Het was een heerlijke ervaring en het smaakt zeker naar meer. Maar dan graag nog leger..en nog stiller…
Gabriëlle, mei 2013.

Heb je zin gekregen om aan een van onze stilte activiteiten mee te doen? Kijk dan bij de agenda >